Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

500 g liszt
50 g vaj
1 tojássárgája
5 g só
1 ek rum
180 ml víz

A tészta vajas részéhez:

500 g vaj
80 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

0,5 l tejszín
12 tojássárgája
4 egész tojás
400 g porcukor
40 g keményítő
2 ek vaníliás cukor
2 rúd vanília
8 lap zselatin, amit hideg vízbe áztatunk
1 csipet só + 1 l tejszín

Elkészítés:
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, cipóvá formázzuk, és félórát pihentetjük. A vajas részhez a vajat és a lisztet összedolgozzuk. A pihentetett tésztát lóhere formájúra kinyújtjuk,
a közepére tesszük a vajas részt, majd a „lóhere leveleit” ráhajtogatjuk. 10 mm vastagságúra kinyújtjuk, és a hűtőbe tesszük pihentetni.
A tésztát négyszer kell hajtogatni a következőképpen: először háromba hajtjuk, majd félórán át hűtőben pihentetjük, azután négybe hajtjuk, hűtve pihentetjük, megint háromba, ismét pihentetjük, végül négybe hajtjuk. Így 144 lap alakul ki a leveles tésztához.
Mindezt a sütés előtt egy nappal kell elkészíteni.

A krém elkészítése:
A zselatin és az 1 liter tejszín kivételével a hozzávalókat összekeverjük, és vízgőz felett,
álladóan kevergetve 82°C-ra melegítjük, hogy megkössön. Amikor elérte a kívánt hőfokot,
a zselatint is belekeverjük. Jégre tesszük, kihűtjük. Az 1 liter tejszínt krémes állagúra verjük, összekeverjük a másik masszával, és 8-12 órán át hűtőben tartjuk. Az egy napig pihentetett tésztát kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, csíkokra vágjuk, és 163°C-on 36 percig sütjük. Amikor kész, kívánság szerint további két vagy három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávékrémes gyümölcstorta » Szilvás krémes madár módra » Mogyorókrémes muffin » Sajtkrémes bundáskenyér
» Körte krémes » Citromkrémes rolád » Finom krémes habos süti » Tejfölkrémes piskóta
» Gyors sajtkrémes csiga » Almás krémes (Kata-féle) » Polipsaláta másként » Sütőtökös süti másként
» Ünnepi krémes piskóta » Pudingkrémes kekszes » Tejfölös krémes » Almás krémes Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.