Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Andland Debreceni krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag sütopor, 15 dkg zsír, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, kevés tej.
A töltelékhez: 20 deka vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 15 deka porcukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evokanál lekvárt, 3 evokanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Goz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.


A receptet beküldte: andland

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jutka almás krémese » Andland Madártej szelete » Hideg krémesem » Debreceni csirkemell
» Debreceni krémes » Debreceni mézes » Túrófánk andland módra » Debrecenis borda
» Fincsi kedvenc krémesem » Bözsike almáskrémese » Pulyka debreceni » Saci krémese
» Az én francia krémesem » Andland Reszelt túrósa » Debreceni malaclapocka » Bözsi néni almás krémese


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.