Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumpligánica recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
40 dkg liszt,
1 evőkanál só,
2 fej hagyma,
12 dkg zsír.

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Robotgéppel simára keverjük, és melegen tartjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára sütjük.
Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk, és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral meglocsoljuk, és sütőben átforrósítjuk.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ehetjük köretként is, pl. szarvaspörkölt mellé.
Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott zöldséggolyók » Zöldséggel töltött burgonya » Sült vegyes zöldségköret » Pezsgős káposzta
» Majonézes csicseriborsó » Paradicsomos póréhagyma » Köret marhasülthöz » Párolt káposzta gombával
» Párolt paraj foghagymásan. » Sült zsemlegombóc » Zöldséges, tojásos rizs » Sáfrányos rizs
» Pikáns babos köret » Birsalam kompót » Párolt karalábé » Kukoricás rizs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.