Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos rósejbni recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12 kisméretű burgonya
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma aprítva
1 teáskanál só
1/3 teáskanál bors
6-8 friss, arasznyi rozmaringhajtás

Elkészítés:
mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összekeverhetjük egy nagy tálban is, de ha spórolni akarunk a mosogatáskor, akkor a krumplit rögtön egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba is rakosgathatjuk. Ha nem kapunk apró szemű krumplit, a gyorsabb puhulás érdekében érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon háromnegyed óra alatt elkészül. Miközben sül, forgassuk meg néhányszor a szeleteket. A méretesebb rozmaringágacskákat tálalás előtt távolítsuk el. Báránysült vagy marhafelsál mellé nagyon jó köret.

Tanácsok:
Száritott,aromás rozmaringgal elkszitve is tökéletes.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos szaftos hús » Rozmaringos oldalas » Rozmaringos csirkemáj » Rozmaringos sült karaj
» Rozmaringos pecsenye » Rozmaringos sütőtöksaláta » Rozmaringos ünnepi kenyér » Rozmaringos csirkecomb
» Rozmaringos sült hús » Rozmaringos krumpli » Rozmaringos sült tarja » Olivás-rozmaringos csirke
» Rozmaringos halfilé » Rozmaringos birsalmapuncs » Rozmaringos tökmagkenyér » Rozmaringos fehér pörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.