Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos rósejbni recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12 kisméretű burgonya
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma aprítva
1 teáskanál só
1/3 teáskanál bors
6-8 friss, arasznyi rozmaringhajtás

Elkészítés:
mossuk meg, majd pucoljuk meg a krumplit. A hozzávalókat (a rozmaring kivételével) összekeverhetjük egy nagy tálban is, de ha spórolni akarunk a mosogatáskor, akkor a krumplit rögtön egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba is rakosgathatjuk. Ha nem kapunk apró szemű krumplit, a gyorsabb puhulás érdekében érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon háromnegyed óra alatt elkészül. Miközben sül, forgassuk meg néhányszor a szeleteket. A méretesebb rozmaringágacskákat tálalás előtt távolítsuk el. Báránysült vagy marhafelsál mellé nagyon jó köret.

Tanácsok:
Száritott,aromás rozmaringgal elkszitve is tökéletes.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olivás-rozmaringos csirke » Rozmaringos pecsenye » Rozmaringos tökmagkenyér » Rozmaringos ünnepi kenyér
» Rozmaringos szaftos hús » Rozmaringos birsalmapuncs » Rozmaringos sült karaj » Rozmaringos sült hús
» Rozmaringos csirkemáj » Rozmaringos fehér pörkölt » Rozmaringos csirkecomb » Rozmaringos krumpli
» Rozmaringos sütőtöksaláta » Rozmaringos oldalas » Rozmaringos sült tarja » Rozmaringos halfilé


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.