Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diószósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 dkg dalát dióbél
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 dl víz
1 csapott evőkanál liszt
őrölt bors, só

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és rászórjuk a diót. 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán öntünk rá egy dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig kavarjuk, amíg a paradicsom levet nem enged. A lisztet óvatosan simára keverjük a tejjel és besűrítjük vele a mártást. Jól felforraljuk, és ha kell, utána ízesítünk még ízlésünk szerint.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lilahagymás krumplipüré » Paradicsomos póréhagyma » Tejes karfiol sargarepaval » Pikáns burgonyapüré
» Dalmát paprika » Birsalam kompót » Mustáros zöldbab » Almamártás sült húshoz
» Rozmaringos rósejbni » Párolt lilakáposzta » Tejszínes-tepsis krumpli » Szlovák tócsni
» Sütőtök "szalmaburgonya" » Rántott zöldséggolyók » Rakott hagymás burgonya » Meggyszósz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.