Tutireceptek.hu fejléc

Diószósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 dkg dalát dióbél
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 dl víz
1 csapott evőkanál liszt
őrölt bors, só

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és rászórjuk a diót. 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán öntünk rá egy dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig kavarjuk, amíg a paradicsom levet nem enged. A lisztet óvatosan simára keverjük a tejjel és besűrítjük vele a mártást. Jól felforraljuk, és ha kell, utána ízesítünk még ízlésünk szerint.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini fánkok » Sült hagyma » Köményes burgonya » Brokkolikrém
» Mustáros zöldbab » Brokkoli fokhagymás vajban » Sárgarépa angolosan » Mikrós Mexikói köret
» Sajtos-burgonyás golyók » Francia burgonya másképp » Sütőtökpüré » Sütőtökös cékla köret
» Burgonyapüré(apósom módra) » Rizskrokett » Sajtos-diós dip » Semmelkreen zsemlyemártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.