Tutireceptek.hu fejléc

Diószósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 dkg dalát dióbél
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 dl víz
1 csapott evőkanál liszt
őrölt bors, só

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és rászórjuk a diót. 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán öntünk rá egy dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig kavarjuk, amíg a paradicsom levet nem enged. A lisztet óvatosan simára keverjük a tejjel és besűrítjük vele a mártást. Jól felforraljuk, és ha kell, utána ízesítünk még ízlésünk szerint.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleo nokedli » Sztrapacskagombóc » Majonézes krumpli » A tuti rizsfőzés módszere
» Sajtos kukoricás lepény » Chilis bab 2. » Tepsis burgonya (mexikói) » Körített rizs (ic pilav)
» Ananászos rizs » Sajtos krokett » Mikrós Mexikói köret » Hagymás törtkrumpli
» Erdélyi örmény zöldségköret » Sajtos gombóc » Joghurtos brokkoli mikróban » Krumplipüréből másnapra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.