Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilepénykék recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
3 nagy krumpli
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 egész tojás
4 tojás fehérje
1/4 csésze tejszín,
1 teáskanál citromlé
1/4 csésze
tejföl, és ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:
Gyengén sózott vízben megfőzöm a kockákra vágott krumplit. Leszűröm, és kevés lével alaposan összetöröm. Rászórom a keményítőt, és jól összekeverem.
Hozzáadom a tojásokat, a felvert tojásfehérjét és a tejszínt. Csak ezután sózom meg, nehogy elsózzam!
Borssal is ízesítem. Kis keverőtálba öntöm a tejfölt, a citromlevet, és félreteszem. Egy tefIon serpenyőt felforrósítok, és kanállal adagolva egy-egy halmot belecsúsztatok.
A tetejét kicsit lelapítom, és az alját másfél perc alatt megsütöm. Ezután megfordítom. A megsült krumplilepényeket melegen tartom, és a félretett citromos tejföllel lelocsolva fogyasztjuk.

Tanácsok:
6 adag lesz belőle.
Almalével nagyon finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzás táska » Extra gyors sajtos rúd » Baracklekváros mandulakifli » Sajtkrémes minifánk
» Sajtpástétom » Sós rudacskák II. » Szerb sós pite » Pizzás mini batyuk
» Kolbászos kifli » Kolbászos muffin » Pikáns sajtos lángos » Sajtos pogi 2.
» Habkönnyű sóskifli 1 » Perec. » Juhtúrós stangli » A legegyszerűbb sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.