Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes minifánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl víz
csipetnyi só
7,5 dkg vaj
15 dkg liszt
3-4 tojás
A krémhez:
30 dkg krémsajt
1,5 dl tejföl
5 dkg kockára vágott sonka
petrezselyemzöld vagy metélőhagyma

bors
köménymag

Elkészítés:
A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra egymástól kb. 4 cm-re nyomjunk belőle kb. 40 db halmocskát. Süssük 12 percig 200 fokon. Közben a sütőt ne nyissuk ki.
(Hasonló a képviselőfánk tésztához.)

A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel
habosra keverjük. Végül a sonkát, a fűszereket, az aprított zöldfűszernövényeket hozzáadjuk, s megtöltjük vele a félbevágott kis fánkokat.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű sajtkrémes tészta » Sajtkrémes csirkemell » Sajtkrémes vadkacsamell » Sajtkrémes krumplileves
» Anyu féle minifánk » Sajtkrémes sülthal filé » Sajtkrémes kiflik » Sajtkrémes kelyhek
» Sajtkrémes sonkás tészta » Gyors sajtkrémes csiga » Sajtkrémes bundáskenyér » Sajtkrémes-szalonnás batyu
» Minifánk rumos szilvával » Sajtkrémes cukkiniragu » Sajtkrémes melegszendvics » Sajtkrémes-gombás levél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.