Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis rétes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
50 dkg krumpli,
8 dkg vaj (vagy margarin),
2 tojás,
3-4 evokanál méz,
3 evokanál pikáns lekvár,
1 mokkáskanál orölt gyömbér,
1 késhegynyi orölt szerecsindióvirág,
1 mokkáskanál só.

Elkészítés:
A töltelékhez a krumlit héjában megfozzük, majd
meghámozzuk és lereszeljük. Tálcán szétterítve hagyjuk
kihulni. Közben a tojássárgákat 5 dkg-nyi puha vajjal
habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fuszereket, a mézet,
a lekvárt, valamint a sót. A már teljesen kihult
krumplit összekevejük a lekváros tojással, majd óvatosan
beleforgatjuk a közben kemény habbá vert tojásfehérjét
is. A réteslapokat szétszedjük, és a felét (azaz 2-3
lapot, aszerint, hogy hány lapos a rétestésztacsomag)
egy tiszta, nedves, de jól kicsavart konyharuhára
terítjük. Bekenjük a megmaradt olvasztott vajjal, majd a
töltelék felét a tésztalap szélére, egy csíkban
egyenletesen felkenjük. A konyharuha segítségével
szorosan feltekerjük, és olajjal megkent sütolemezre
helyezzük. A másik réteslapadagot ugyanígy elkészítjük.
Mindkét rúd tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd az
elomelegített forró sütobe tojuk. 15 percig sütjük
közepes lángon. Még forrón ferde szeletekre vágjuk, de a
tepsin hagyjuk kihulni.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes lusta asszony módra » Túrós rétes (sós) » Krumplis mineknevezzem » Csalafinta rétes
» Töltött krumplis fánk » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Almásrétes » Krumplis-húsos egytál
» 10 perces rétes » Burgonyás rétes » Mediterrán krumplisaláta » Hagymás krumplisaláta
» Rétestészta készítése » Rengős rétes » Krumplis csirke (bulgár) » Tiroli almásrétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.