Tutireceptek.hu fejléc

Krumplisgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
vegeta vagy leveskocka (vagy egy-egy szál répa és gyökér)
egy szál zellerzöld
1 tojás
liszt
1 fej hagyma
pirospaprika

Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd meg. Közben a hagymát aprítsd fel, és kevés olajon futtasd meg. (Ha van otthon finom füstölt szalonna, akkor először azt kockázd fel, és annak a kiolvadt zsírján futtasd át a hagymát.) Majd adj hozzá egy kis pirospaprikát és öntsd fel vízzel. Ha zöldséggel csinálod, akkor an zöldséget a víz beleöntése előtt kicsit pirítsd át. Ha vegetával dolgozol, akkor a víz és bele a vegeta. Majd ad hozzá a zellerzöldet. Közben a megfőtt krumplit törd össze, üsd bele a tojást, sózd meg, és adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Gyúrj belőle kicsi gombócokat, és add a forrásban lévő léhez. Ha a gombócok feljönnek a víz tetetjére, készen is vannak.

Tanácsok:
Ezt a levest a Dédikém tudta istenien főzni. Mióta Ő nincs, mindenki csak próbálkozik vele, és csak "ugatja" a témát. Ha valamelyik családtag mégis megpróbálkozik a gombóclevessel, akkor testületileg megállapítjuk, hogy most már sohasem fogunk finom gombóclevest,tarhonyát, lebbencset és aranygaluskát enni. Ezeket ugyanis csak a Dédi tudta elkészíteni.


A receptet beküldte: Loni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás almaleves » Sóskaleves, tojással » Ősszibarack leves hidegen » Csicsókakrémleves baconnal
» Görög gyümölcsleves 2. » Hideg céklaleves » Vitamin leves » Zsu levese
» Arab leves » Pontyleves lebbenccsel » Savanyú pulykaraguleves » Zalai csirkeleves
» Birsalma krémleves » Tojásos hagymaleves » Piritott dara leves » "Beteges" leves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.