Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás vitaminsaláta húsgolyókkal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál fenyőmag,
1 közepes fej vöröshagyma,
40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen,
1 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
fél teáskanál szárított kakukkfű,
4 evőkanál olaj,
15 dkg galambbegysaláta,
30 dkg radicchio saláta,
1 doboz csemegekukorica (kb. 425 ml),
20 dkg paradicsom,
3 evőkanál balzsamecet,
cukor,
só,
bors

Elkészítés:
Serpenyőben a fenyőmagot szárazon aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük. Az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal összedolgozzuk. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A masszából apró golyókat formálunk.

Teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a húsgolyókat kb. 8 perc alatt körös-körül megsütjük. A kukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, majd apróra felkockázzuk. A balzsamecetet sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük. Cseppenként beledolgozzuk a maradék olajat és beleforgatjuk a paradocsomkarikákat. A salátát a kukoricával összekeverjük, a húsgolyókkal együtt tányérokra szedjük, végül az öntettel meglocsoljuk. Félbarna kenyér illik hozzá.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsópörkölt húsgolyókkal » Sajtos kukoricás lepény » Kukoricás tavaszi saláta » Téli vitaminsaláta
» Gombás kukoricás ragu » Brokkolis kukoricás tészta » Kukoricás-sajtos muffin » Kukoricasaláta-kocsonya
» Kukoricás pulykaragu » Kukoricás-almás tofu » Almás kukoricasaláta » Sajtos vitaminsaláta
» Juhsajtos vitaminsaláta » Kukoricás csirkeragu » Kukoricás csavart » Virsli kukoricás bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.