Tutireceptek.hu fejléc

Különleges grillpác recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 4 evőkanál sherry
• 1 evőkanál szójaszósz
• egy csipet őrölt bors
• 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
• 4 evőkanál hideg fekete tea

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük.

A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen kisütjük.
Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatjuk.

Tanácsok:
- ez a mennyiség kb. 1/2 kg hús pácolásához elegendő
- tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi-,... hús
- a soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatjuk
- a sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.
- mi tea és szegfűszeg nélkül is próbáltuk, úgy is nagyon ízletes
- a kisült húsok tzatziki és paradicsom salátával nagyon tálalhatók


A receptet beküldte: Menyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges sült csirke » Különleges salátatál » Különleges káposztasaláta » Különleges almás süti.
» Különleges krémes » Különleges rakott burgonya » Különleges makaróni » Különleges vagdalt
» Különleges vagdalthús » Különleges csirke » Különleges meggytorta » Különleges piskótás alagút
» Különleges finomság » Különleges almás pite » Különleges gombasaláta » Csirke különlegesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.