Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Különleges grillpác recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 4 evőkanál sherry
• 1 evőkanál szójaszósz
• egy csipet őrölt bors
• 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
• 4 evőkanál hideg fekete tea

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük.

A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen kisütjük.
Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatjuk.

Tanácsok:
- ez a mennyiség kb. 1/2 kg hús pácolásához elegendő
- tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi-,... hús
- a soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatjuk
- a sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.
- mi tea és szegfűszeg nélkül is próbáltuk, úgy is nagyon ízletes
- a kisült húsok tzatziki és paradicsom salátával nagyon tálalhatók


A receptet beküldte: Menyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges Spagetti » Különleges almás süti. » Különleges hústekercs » Különleges vagdalt
» Különleges piskótás alagút » Különleges túrótorta » Különleges szilváskockák » Különleges meggytorta
» Különleges káposztasaláta » Különleges gombasaláta » Különleges finomság » Különleges salátatál
» Hájas (különleges) » Különleges reggeli » Különleges diótorta » Különleges makaróni


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.