Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Különleges halragú recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
• 25 dkg lazacfilé,
• 25 dkg tonhalfilé,
• 16 dkg rizs,
• 4 dkg friss gyömbérgyökér,
• 3 evőkanál szójaszósz,
• 8 evőkanál cukor,
• 80 dkg kínai kel,
• só,
• frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A meghámozott gyömbérgyökeret vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben felforraljuk az ecetet a cukorral, és lefödve tíz percig pároljuk benne a gyömbért, ebben a lében állni hagyjuk, amikor lehűlt, leszűrjük a levét. A rizst sós vízben megfőzzük. Közben a lazacot és a tonhalat falatnyi kockákra vágjuk, s meglocsoljuk egy kis szójaszósszal.
Megtisztítjuk, megmossuk, és két cm-es darabokra metéljük a kínai kelt, elkeverjük sóval, borssal, párolókosárba tesszük. Tetejére helyezzük a haldarabokat, és vízgőz felett zárt edényben tíz percig pároljuk.
Előmelegített tálon elrendezzük a megpárolt kelt és a halat, megszórjuk gyömbérrel, és rizzsel körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges salátatál » Különleges Spagetti » Különleges fasírtok » Különleges finomság
» Különleges mézes szelet » Különleges grillpác » Különleges sült csirke » Különleges káposztasaláta
» Különleges almás pite » Különleges diótorta » Különleges sós kifli » Különleges csirke
» Különleges töltött borda » Különleges húsvéti tojások » Különleges piskótás alagút » Kapros halragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.