Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros félhold recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 ek. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tojás,
3 tojás sárgája,
2.5 dkg élesztő,
2 – 3 evőkanál tejföl ,
csipetnyi só,
valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.

Tetejére 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk,
2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.

A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk de kifliknek is feltekerhetjük. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll.

Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros barátfüle » Lekváros lepény » Lekváros lapok » Szilvalekváros sütemény
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Málnalekváros bundáskenyér » Málnalekváros sütemény » Baracklekváros tekercs
» Hagyományos, lekváros fánk » Áfonyalekváros csirkemell » Szilvalekváros papucsok » Lekváros keksztekercs
» Diós-lekváros zserbó » Lekváros-kakaós kavart » Lekváros bukta(Kata-féle) » Diós lekváros tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.