Tutireceptek.hu fejléc

Besameles-húsos rakott tészta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg fodros kocka tészta
0,5 kg darált hús (bármilyen)
0,7 dl tej
10 dkg margarin,
15 dkg reszelt sajt
liszt
olivaolaj v. étolaj
póréhagyma
fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, nem túl puhára.
Serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a felkarikázott póréhagymát, kicsit megpirítom. Belereszelek 3-4 gerezd fokhagymát és belerakom a húst. Sózom, borsozom. Megpirítom.
A besamelhez a vajat és pici olajat felhevítem, teszek bele 3-4 evőkanál lisztet, rántást csinálok.(fehéret!)
Felöntöm a hideg tejjel és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik.
Sózom, borsozom(legjobb bele a fehérbors, de azzal csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze), szerecsendiót reszelek bele.
Ízlés szerint lehet beletenni reszelt sajtot is, akkor még addig kell keverni, míg a sajt teljesen bele nem olvad.

Egy tepsit kikenek margarinnal, beleöntöm a leszúrt tészta felét, rá a besamel felét, arra a husit, megint tészta és megint besamel.
A tetejére sajtot reszelek és irány a sűtő!
Ha a sajt rápirult, lehet enni!
Jó étvágyat!!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: doxikri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sajtos » Rakott spárga » Kanizsai rakott hús » Medvehagymás tészta
» Egyszerű lángostészta » Zabpelyhes rakott kel » Velencei tésztafánk » Tésztás omlett
» Kínai tészta 10 perces » Csirkés rakott tészta » Virslis tészta » Rakott rétes
» Rakott krumpli tejszínnel » Rakott szűzpecsenye » Cukkinis rakottas » Rakott zeller


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.