Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi pacalleves (csorba) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg konyhakesz pacal
husalaple (lehet kockabol is)
1 db hagyma
2 db kozepes repa
1 db zellergumo
5 gerezd fokhagyma
1 nagy pohar joghurt
1 nagy pohar tejfol
2 tojas sargaja
ecet
olaj
so
bors
petrezselyemzold

Elkészítés:
A hagymat, repat, zellert, fokhagymat lereszeljuk, olajban fedo alatt megparoljuk. Felontjuk az alaplevel, fuszerezzuk, beletesszuk a pacalt, keszrefozzuk.
A joghurtot, tejfolt, tojassargat simara keverjuk es besuritjuk vele a levest.
Izles szerint ecettel savanyitjuk, tetejet aprora vagott petrezselyemmel megszorjuk.

Tanácsok:
Erospaprikaval talaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi leves » Erdélyi flekken » Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi salátaleves
» Csorba csirke » Csorba maskent » Erdélyi galuska » Erdélyi húsgombócleves
» Erdélyi szász mézes tészta » Görög csorba » Erdélyi Piskóta » Erdélyi rakottkáposzta
» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi rafaello szelet » Pilseni pacalleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.