Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Liechtensteini Homár saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyes adag.

60 gr csiperke gomba
15 ml vaj
450 gr főtt, kockára vágott homár hús
80 ml szűz oliva olaj
45 ml citromlé
3 ml száraz mustár
1 ml (mindegyikből) só, bors, paprika
250 ml tejszín
4 salátalevelek
1 vöröshagyma karikára vágva

Elkészítés:
Megmossuk a gombákat, száraitól megtisztítjuk.
Egy serpenyőben forró vajban megsütjük.

A főtt homár húst egy edénybe tesszük.

Összekeverjük az olajat a citromlével, mustárral és fűszerekkel. Felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a fűszeres citromlét.
Ráöntjük a homárra.

Lehűtjük. Nagyon hidegre hűtött tányérokra rakjuk a saláta leveleket. A homárból teszünk rá egy adagot. A sült gombával és hagymakarikákkal díszitve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rukkolás céklasaláta » Mozzarellás bulgursaláta » Újhagymás-retek-saláta » Vitaminsaláta virslivel
» Sajtos nyári saláta » Hagymás párizsisaláta » Majonézes cukkínisaláta » Karamelles narancssaláta
» Őszi saláta Maja módra » Madársaláta főtt tojással » Diós karotta saláta » Bolgar salata
» Joghurtos almasaláta » Almás káposzta saláta » Gombás sonkás tésztasaláta » Csípős saláta másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.