Tutireceptek.hu fejléc

Avokádós tonhalsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kis fej lilahagyma
4 nagyobb paradicsom
1/2 fej jégsaláta
1 ek kapribogyó
80 g fekete olívabogyó
2 doboz olajos tonhal (160 g/doboz)
2 érett avokádó
2 citrom leve
1 dl száraz fehérbor

bors

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A lilahagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat karcsú gerezdekre szeljük. A salátaleveleket konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhányat félreteszünk, a többit falatnyi darabokra tépkedjük, és mélyebb tálba szórjuk. A kapri- és olívabogyókat leszűrjük, a tonhalat lecsepegtetjük (az olajat félre tesszük), kisebb darabokra tördeljük.
Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, és azonnal megkenjük citromlével. Karalábévájóval golyókat kerekítünk belőlük, citromlébe forgatjuk, majd az előkészített hozzávalókkal együtt a salátához adjuk, lazán összekeverjük.

Az öntethez a héjban maradt avokádóhúst kivájjuk, meglocsoljuk 2-3 ek. citromlével, turmixban péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a bort, 8 evőkanálnyit a tonhal olajából, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezük.
Tálalás előtt 4 tálkát kibélelünk a félretett salátalevelekkel, tetejükre halmozzuk a salátát, petrezselyemmel díszítjük, csak az asztalnál locsoljuk meg az öntettel.
Előételként, vajas-fokhagymás pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádós-diós-tonhal snack » Avokádós eper turmix » Tonhalsaláta » Avokádós szendvics
» Avokádósaláta aprórákkal » Avokádós csirkesaláta » Avokádós karalábé főzelék » Avokádós baracklekvár
» Avokádós csirkemell » Tonhalsaláta I. » Rizses tonhalsaláta » Avokádós melegszendvics
» Magos tonhalsaláta » Tonhalsaláta sietősöknek » Zöldbabos tonhalsaláta » Avokádós padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.