Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Light" chili con carne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 1/2 kg pulykacomb filé
1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
2 doboz vörösbabkonzerv (egyik lehet vörösbab-kukorica mexikói mártásban)
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 ek. olivaolaj
1-2 kis chilipaprika
chilipor
őrölt kömény (cumin)
csipet fahéj
só, bors

Elkészítés:
Az 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát. Az apró kockákra vágott vagy ledarált pulykahúst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a chiliport rászórjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 20 perc után beleöntjük a két babkonzervet, összeforraljuk és még kb. 15-20 percig kis tűzön hagyjuk összefőni, ez alatt az idő alatt esetleg még utánaízesítünk.

Tanácsok:
Aki a hagyományosabb ízeket szereti, használhat "magyarosabb" fűszereket is. Egyes receptek még kb. 1/2 ek. natúr kakaóport is írnak, ezt még nem próbáltam.


A receptet beküldte: kiskitti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors chilis bab » Chilis bab Shephard módra » Chilis Imrebab » Chilis csirke
» Chilis forralt bor » Chilis bab » Chilis-banános szűzérmék » Ragacsos chilis csokitorta
» Chilis csokifalatok » Chilis bab (Vega) » Chilis csirkemell » Chilis bab 2.
» Pirított chilis húscsíkok » Chilis banán » Chilis bab Anikó módra » WW-s Chili con carne


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.