Tutireceptek.hu fejléc

"Light" chili con carne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 1/2 kg pulykacomb filé
1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
2 doboz vörösbabkonzerv (egyik lehet vörösbab-kukorica mexikói mártásban)
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 ek. olivaolaj
1-2 kis chilipaprika
chilipor
őrölt kömény (cumin)
csipet fahéj
só, bors

Elkészítés:
Az 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát. Az apró kockákra vágott vagy ledarált pulykahúst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a chiliport rászórjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 20 perc után beleöntjük a két babkonzervet, összeforraljuk és még kb. 15-20 percig kis tűzön hagyjuk összefőni, ez alatt az idő alatt esetleg még utánaízesítünk.

Tanácsok:
Aki a hagyományosabb ízeket szereti, használhat "magyarosabb" fűszereket is. Egyes receptek még kb. 1/2 ek. natúr kakaóport is írnak, ezt még nem próbáltam.


A receptet beküldte: kiskitti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis-szójás csirkemell » Chilis keksz » Chilis gombás pecsenye » Chilis bab 2.
» Chilis csokifalatok » Chilis csirkemell csíkok » Chilis fügelekvár » Pirított chilis húscsíkok
» Chilis, csokis muffin » Chilis bab » Chilis bab Anikó módra » Tepsis chilis bab
» Chili con carne » Chilis-banános szűzérmék » Chilis Imrebab » Csirke chilipaprikával


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.