Tutireceptek.hu fejléc

Máglyarakás Anikó módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db száraz kifli
1 l tej
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 kg reszelt alma
5 tojás
10-20 dkg darált dió
fahéj
3 ek baracklekvár

Elkészítés:
A kifliket felkockázom, karikázom.
A vajat megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, a tojássárgákat és a tejet. Ezeket összekeverve forralom fel a tejes egyveleget, majd a kiflikre öntöm. Célszerű egy kicsit állni hagyni, hogy a kiflikarikák jól megszívják magukat.
Egy nagy tűzálló tepsit kivajazok és beleteszem az átitatott kifliket. A kiflikre szórom a darált diót. A következő réteg a reszelt alma lesz. Én szoktam tenni az almába cukrot és fahéjat is. Ha mindezekkel végeztem, beteszem a tepsit a sütőbe és 30 percig 180 fokon sütöm a süteményt. Az utolsó réteg a reszelt alma.
Közben a tojásfehérjékből habot készítek úgy, hogy 3 evőkanál barackízt belekeverek.
A 30 perc eltelte után, a habot rákenem a süteményre és kisebb hőfokon, további 10-15 percig bennt hagyom. Akkor lesz kész, mikor kissé megbarnul a hab.

Tanácsok:
Máglyarakás lényege, hogy rétegezve készítjük. Aki több alapanyaggal rendelkezik, az nyugodtan rétegezzen. De vigyázat! A túl sok réteget használunk, akkor nem sülnek át a rétegek és pórul járhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anaterra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke vadász módra » Sertésborda keleti módra » Gyors máglyarakás » Palócleves Gundel módra
» Túrós pogácsa Hugi módra » Máglyarakás (Update 1) » Fogasfilé bakonyi módra » Csirkeszárny Orly módra
» Császármorzsa Briell-módra » Pacal brazil módra » Töltött gomba "Vera módra" » Burgonyapüré MACI módra
» Rizs thai módra » Szilvás gombóc Ági módra » Körözött Kata módra » Pizzatekercs Nelli módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.