Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj lyoni módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg libamáj (hízott)
50 dkg burgonya
15 dkg vöröshagyma

őrölt
bors
2 gerezd fokhagyma
tej
kevés liszt
olaj

Elkészítés:
A libamájat szeletekre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Egy-két órára a tejben hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük,leszűrjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk.
Borsozzuk, majd egy olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük.Ha megsült csak akkor sózzuk meg. Egy másik serpenyőbe olajat öntünk, megsütjük benne a burgonyát. A hagymakarikát liszttel megszórjuk, jól összerázzuk, majd az olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tálra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, és rászórjuk a pirított hagymát.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricamálé cimbi módra » Libamájas saláta » Rakott káposzta Ági módra » Sertésborda Gellért módra
» Csirke anyós módra » Lyoni őszibarack » Lencsefőzelék Ági módra » Csirke torta Kati módra
» Sertéskaraj Erdészné módra » Sajtos csiga Ági módra » Sertésborda Paksa módra » Almás pite Daka módra
» Fogyis túró Törpi módra » Libamáj zsírjában » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Tojás leves Ági módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.