Tutireceptek.hu fejléc

Májusi sajtos batyu recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 db borsos camembert sajt,
12 dkg méz,
morzsolt majoránna,
4 közepes cukkini,
5 dkg mandula,
10 dkg margarin,
1 csomag leveles tészta,
pirospaprika,


Elkészítés:
A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe dobjuk, hogy miután leszűrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját. Durvára daraboljuk. A cukkinit előhevített margarinon megpirítjuk, kicsit sózzuk, majd a tűzről levéve rácsorgatjuk a maradék mézet, és hűlni hagyjuk. Amikor a leveles tészta kiengedett, kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony, és 15 centis kockákat vágunk belőle. Megkenjük a meglangyosított margarinnal, és mindegyik négyzet közepére sajtdarabkát teszünk. A cukkinit úgy osztjuk el, hogy mindegyik sajtdarab tetejére kerüljön egy kis halom. A tészta négy sarkát összefogjuk, a tetejére kevés durvára vágott mandulát nyomunk, és a batyukat kivajazott tepsibe állítjuk. 180º C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Használjunk vegyes virágmézet, vagy ha különlegeset akarunk, próbáljuk ki a gesztenyemézet.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos cukkini karika » Sajtos túrótorta » Töltött sajtos pogácsa » Sajtos mandulás csirke
» Sajtos-bundás hús » Extra sajtos csirkemell » Füstölt sajtos sztrapacska » Gombás-sajtos lecsó
» összeragasztott sajtos » Sajtos gombóc » Francia sajtostekercs » Legjobb sajtos rudam
» Sajtos pogácsa, kifli » Sonkás-krémsajtos kiflik » Túrós batyu (Kata-féle) » Sós, sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.