Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos kréker recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
6 dkg vaj vagy margarin
2 ek parmezán (ez el is hagyható)
csipet só
12 dkg liszt
2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos leves » Sajtos-túrós zöldbab » Feta sajtos vegyessaláta » Sajtos kekszes torta
» Karácsonyi sajtos pogácsa » Köményes sajtos rudacskák » Burgonyás sajtos fasírt » Sajtos kosár
» Sajtos, brokkolis tészta » Sajtos lapkák » Ropogós sajtos lapok » Sajtos cukkini másként
» Szezámos sajtos tallér » Miniszteri sajtos pogácsa » Füstöltsajtos húsgombócok » Sajtos tojásos kifli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.