Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos kréker recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
6 dkg vaj vagy margarin
2 ek parmezán (ez el is hagyható)
csipet só
12 dkg liszt
2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés-kéksajtos csirke » Sajtos kelt gombóc » Ilcsi(féle) sajtos rúd » Sajtos csigák
» Miniszteri sajtos pogácsa » Albán sajtos lepény » Sajtos-tojásos rizs » Tejszínes sajtos karaj
» Diétás magos kréker » Sajtos korong » Sajtos csirke tésztával » Sajtos ponty
» Juhsajtos uborkasaláta » Sajtos ropi házilag » Gyors, finom sajtos kockák » Sajtosrudacska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.