Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg gomba
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl kefir
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál törött fekete bors
1 mokkáskanál currypor
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan, folyóvíz alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül, ekkor rátesszük a gombaszeleteket. Borssal és curryporral fűszerezzük, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Míg párolódik, a kefirben simára keverjük a lisztet, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfőtt belőle az összes nedvesség), a tűzről lehúzzuk, és ráöntjük a lisztes kefirt. Jól összekeverve visszatesszük a tűzre. Kevergetve addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolhatjuk. Galuska, főtt tészta vagy zsemlegombóc, burgonyalepény a hozzá illő köret.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos vegyes zöldség » Gombás vegyessaláta » Sajtos csoda » Sajtos brokkolikrém leves
» Sajtos sonkatorta » Gombás pite (90 naposhoz) » Krémsajtos-sonkás burgonya » Gombás hagymaleves
» Sajtos makaróni » Sült gombás fánk » Gombás pogácsa » Krokett gombás karfiolból
» Gombás töltött káposzta » Burgonyás gombás tekercs » Legjobb sajtos rudam » Fűszeres rakott gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.