Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Makaróni pite recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A raguhoz
50 dkg darált sertéshús (vagy marhahús, szárnyas)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
A tésztához
50 dkg makaróni
2 db tojás
3 dl tejföl
só ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés víz hozzáadásával puhára főzzük.
Az egész tojásokat kikeverjük a tejföllel, sóval, csipetnyi szerecsendióval, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tojásos tejföllel.
Egy tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tészta felét. Egyenletesen elosztjuk rajta a húsos ragut, majd befedjük a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Salátát, savanyúságot kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros makaroni » Makaróni nápolyi módra » Joghurtos sült makaróni » Makaróni csirkehússal
» Tonhalas makarónisaláta » Makaróni csőben sütve » Nápolyi makaróni » Pórékrémes makaróni
» Rakott makaróni » Rakott makaróni 2 » Szardellás makaróni » Joghurtos makaróni
» Milánói makaróni » Májas makarónikocka » Cheddar sajtos makaróni » Xenia csirkés makarónia


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.