Tutireceptek.hu fejléc

Mákos Duna-hullám recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack

A krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor

A tetejére:

30 dkg étcsoki
7 dkg vaj

Elkészítés:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük.
A barackokat a tésztára rakjuk és előmelegített (175°C) sütőben sütjük. Tűpróba!
A pudingport 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a pudingport, összeforraljuk, kihűtjük, a túróval összedolgozzuk. A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük.
A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csokit - vízgőz felett - 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk.
Hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos csirke » Fordított meggyes mákos » Mákos rizsfelfújt » Mákos köles -Maris módra
» Mákos-almás kölessüti » Mákos-citromos sütemény » Mákos-meggyes zserbó » Mákos koszorú másképpen
» Habos mákos lepény » Narancsos duna-hullám » Mákos kókuszos süti » Csiri mákos gubája
» Mákos zebratorta » Mákos kifli » Francia mákos krémes » Habos mákos


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.