Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos guba forró meggyel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 db kifli
25 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 l tej
1 db vanília
30 dkg meggy
3 kanál keményítő
4 kanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 dl vörösbor

Elkészítés:
A kiflit karikára vágjuk.
A vörösbort felforraljuk a cukorral és a fahéjjal.
Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a meggy szétesik.
Ekkor keményítővel sűrítjük, és turmixoljuk, egy botmixerrel. A tejet felforraljuk a vaníliával, a porcukrot pedig összekeverjük a darált mákkal.
A kiflikarikákat meglocsoljuk a forró tejjel, majd ha megázott, összekeverjük a porcukros, darált mákkal.
Tálaláskor, külön kínáljuk a forró meggyet.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos-almás kölessüti » Mákos túrótorta » Forró limonádé » Mákos zebratorta
» Light forró csokoládé » Mákos zsemle » Krémes mákos habos süti » Meggyes-mákos palacsinta
» Sűrű forró csokoládé » Mákos kalács » Mákos tészta muffin » Meggyes-mákos kekszgolyó
» Mákos guba másképp » Kevert mákos citromkrémmel » Muffin csokival és meggyel » Mákos muffin


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.