Tutireceptek.hu fejléc

Linzerkoszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
3 db tojás,
1/2 cs. sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 dl tej
baracklekvár.

Elkészítés:
A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd a tejjel hígítjuk.
Hozzákeverjük a margarint, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
30 percig állni hagyjuk, majd kb. 3-4 mm vastagsátúra nyújtjuk.
A feléből egész, a másik feléből középen lyukas virágformákat szaggatunk.
Langyos sütőben világossárgára sütjük (majdnem puha még a tészta, mikor kivesszük).
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Az egészeket sült aljukkal felfelé fordítjuk, közepükre mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a lyukas tésztákat sült felükkel lefelé, előzőleg porcukorral meghintve helyezzük rá a lekváros tésztára.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos linzerkoszorú » Vertperec 100 éves » Kávés-kakaós torta » Grízpuding meggyöntettel
» Narancsos banánkenyér » Bécsi rizspuding » Pudingos muffin (12 db) » Ananász tál
» Almás rakott kalács » Sárga túró(Kata-féle) » Kókuszhabos muffin » Részeges barát
» Bicikli szelet: » Dobos torta IV. » Egyszerű kuglófom » Zabpehely bonbon


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.