Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 rúdhoz:

3-4 darab réteslap
olaj a kenéshez
35 dkg málna (lehet mirelit is)
10-12 dkg cukor
1 csomag vaníliás főzős pudingpor vagy 4 dkg étkezési keményítő
1 dl víz
6 darab babapiskóta

Elkészítés:
Fél dl vízzel és a cukorral felfőzzük a málnát, majd a maradék vízzel simára keverjük a keményítőt vagy a pudingport, és besűrítjük vele a málnavelőt. Hagyjuk langyosra hűlni a tölteléket.
Egy tiszta konyharuhára rétegezzük a réteslapokat, megkenjük őket olajjal. Egy csíkban a tészta szélére adagoljuk a málnatölteléket, és párhuzamosan belenyomjuk a babapiskótákat. Szorosan feltekercseljük a konyharuha segítségével, megkenjük a külsejét olajjal, majd megszurkáljuk hústűvel vagy fogvájóval. 200 °C fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítés: 25 perc
Sütés: 15-20 perc


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnasörbet » Csokis-túrós rakott rétes » Málnás barackleves » Gibannyica (szerb rétes)
» Málnás-csokis kísértés » Rétes másképpen » Málnás kefír » Málnás linzer
» Málnaszörp » 10 perces rétes » Málnás-túrós habos torta » Gesztenyés-meggyes rétes
» Gyors lasagne réteslapból » Sonkás sajtos zöldségrétes » Aszalt szilvás rétes » Almás rétes 1.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.