Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás-Almás Lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabarack lekvár,
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor ízlés szerint az alma édességétől függően,
fahéj,
1 citrom leve

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk, citromlével és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes legyen. Sóval fahéjjal ízesítjük .
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a barack lekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, a barna héját lehúzzuk. Vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon 15-50 percig sütjük.
Még melege kockákra vágjuk . Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nádasdi diós lepény » Édes lepény » Finom almás lepény » Sonkás tojáslepény
» Szilvás lepény (update 2) » Szedres lepény (20 db) » Gesztenyés almás lepény » Barna lepény
» Gombás hablepény » Kapros túróslepény » Házi barackos lepény » Bácskai almáslepény
» Juhtúrós lepény » Pudingos lepény » Lecsós tojáslepény » Gombás Rizslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.