| Mandulás-Almás Lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg linzer tészta, 1 kg savanykás alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 25 dkg sárgabarack lekvár, csipetnyi só, kevés liszt, cukor ízlés szerint az alma édességétől függően, fahéj, 1 citrom leve Elkészítés: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk, citromlével és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes legyen. Sóval fahéjjal ízesítjük . A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a barack lekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, a barna héját lehúzzuk. Vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon 15-50 percig sütjük. Még melege kockákra vágjuk . Melegen vagy hidegen tálaljuk. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |