Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolilepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojássárga
1/2 teásk. só
5 dkg vaj
kb. 4 evők. víz

Töltelék:

50 dkg brokkoli
15-20 dkg füstölt nyers sonka
4 tojás
2 dl tejföl
1 teásk. morzsolt bazsalikom


Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kemény szárrészét eltávolítjuk és rózsáira szedjük. Egy kisebb lábosba vizet forralunk kevés sóval, majd ha forr, beledobjuk a brokkolit és 7-9 percig előfőzzük. Szitán lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztből, a tojássárgából, a vajból, a sóból és annyi vízből, hogy omlós tésztát tudjunk gyúrni, összeállítjuk a tésztát. Kerek lappá nyújtjuk, majd egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A sonkát papírvékony szeletekre, vagy kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tésztába, erre a kihűlt brokkolit halmozzuk. A tojásokat felverjük 2 csipet sóval, a tejföllel és a bazsalikommal. Óvatosan ráöntjük a brokkolira, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig sütjük. Tortaformán szeleteljük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás brokkolilepény » Rántott Sárgarépa » Zöldborsós-mandulás rizs » Cukkinis lecsó bográcsban
» Paradicsomos mozzarella » Cukkinirakottas görögösen » Pakora » Kukoricás káposzta
» Kínai tésztás csirke » Sült ravioli » Bazsalikomos rizs » Spenot felfujt
» Töltött csillagtök » Finom sajtos kelbimbó » Csőben sült zöldségek 2. » Négy kincs étel


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.