Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csokoládépohár (4 főre) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tejszín
egy evőkanál zselatinpor
15 dkg étcsokoládé
négy jégkocka
1,5 dl tej
5 dkg cukor
egy kávéskanál mandulaaroma
tejszínhab és pirított hántolt mandula a díszítéshez

Elkészítés:
A tejszín felét teflonbevonatos edénybe öntjük, rászórjuk a zselatinport, és 5 percig állni hagyjuk. Majd közepes lángon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg a szélén apró buborékok jelennek meg, és a zselatin teljesen feloldódik.
A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk. A még forró zselatinos keveréket turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a tört csokoládét, és addig turmixoljuk, amíg a csokoládé elolvad.
Ezután a jégkockákat a keverékhez adjuk. Beletesszük a tejet, a cukrot, a mandulaaromát és a megmaradt tejszínt, majd az egészet simára turmixoljuk.
A keveréket négy pohárba vagy kehelybe töltjük, s lefedve 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tejszínhabrózsával és hántolt, pirított mandulával díszítjük. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás pogácsa » Mandulás fokhagymaleves » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Csokis-mandulás habcsók
» Mandulás tejberizs » Zabpelyhes-mandulás cookie » Áfonyás-mandulás keksz » Mandulás epertorta
» Mandulás zellerkrém » Csokis-mandulás bomba » Egyszerű mandulás szelet » Mandulás forralt bor
» Mandulás csokoládéhab » Mandulás csokis kocka » Mandulás csirkemell » Csokoládés mandulás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.