Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

2 szelet kenyér (kb. 10 dkg, bármilyen fajta),
4 dkg fehér tisztított
mandula,
1 csípős zöldpaprika,
2 evőkanál olaj,
fél dl száraz fehérbor,
6 gerezd fokhagyma,
2 húsleveskocka,
l csokor snidling,
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Előkészítése:

A kenyeret kockákra vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk. A mandulát durvára
törjük. Egy
fazékba tesszük a pirított kenyeret, hozzáadjuk a mandulát és az összezúzott
fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzátesszük a
húsleveskockát, és beleöntjük a bort. Néhány percig főzzük, majd megszórjuk az apróra
vágott snidlinggel és a felkarikázott csípős paprikával. (Kihagyható) Sóval, borssal ízesítem, és leveses csészékben,
forrón tálalom.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás máglyarakás » Mandulás álom » Rizses fokhagymaleves » Csokis-mandulás habcsók
» Kelbimbós-mandulás tészta » Mandulás (zöld) süti » Mandulás nektarinszelet » Mandulás kekszgolyó
» Mandulás gyümölcssaláta » Csokis-mandulás bomba » Mandulás tofu » Mandulás forralt bor
» Gyergyói mandulás patkó » Mandulás-csokis keksz » Mandulás cseresznyefelfújt » Mandulás tészta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.