Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes epertorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához
8 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor

Tejszínes eperkrémhez
500 g eper (télen fagyasztott is lehet
100 g porcukor
1 citrom leve
400 ml habtejszín (alaposan behűtött)
2 tasak lapzselatin (Oetker)

A díszítéshez
500 g eper

Elkészítés:
1.A nyolc tojásból piskótát sütünk.
A tojások fehérjéből a cukorral, vaníliás cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet és a sütőport is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

2.Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát - kivajazzuk, lisztezzük.

A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.

3.Elkezdjük készíteni a krémet.
Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.

A megpuhult zselatinlapokat kinyomkodjuk. Egy fémedénybe beleöntünk az epres turmixból fél decit és alacsony fokozaton felmelegítjük. Hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk felolvadni. Ezután hozzáadjuk a többi eperturmixhoz-összekeverjük.

4.A tejszínhabot kemény habbá verjük.

6.Ezután lassú mozdulatokkal az epres-zselatinos alapot a tejszínhabhoz keverjük.

7.Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.

8.Ezután 2 órára (de legjobb ha éjszakára) hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából és már fogyasztható is.

9.Könnyű és nagyon finom!!!

Tanácsok:
Tipp: Ez a sütemény eperszezonon kívül is elkészíthető, csak akkor mirelit eperrel dolgozunk. Annyit fog változni a recept, hogy akkor csak a piskótánkat a tejszínes eperkrémmel töltjük meg. Tetejét ekkor tejszínnel díszíthetjük


A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mokkakrémes epertorta » Tejszínes csirke/pulyka » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes meggyleves
» Tejszínes pálcikás jégkrém » Tejszínes narancstorta » Tejszínes-gombás penne » Tejszínes-tárkony leves
» Tejszínes-csokis muffin » Tejszínes-cukkinis tészta » Tejszínes karfiolleves » Tejszínes gombaszószom
» Tejszínes pogácsa 2. » Tejszínes zöldbabsaláta » Tejszínes eperkrém-leves » Tejszínes csirke csoda


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.