Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás tofu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Két evőkanál zselatinpor
Két evőkanál víz
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia
Két dl tej
Egy doboz ananászkonzerv

Elkészítés:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk.
Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk.
Ha kissé kihült, hozzáöntjük a
zselatint és alaposan összekeverjük.
Hagyjuk egészen kihulni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük.
Halványzöld, rugalmas zselét kapunk.
Az ananászkonzervet fölbontjuk, a
gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserűmandula
esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elött
vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba.
Rá az ananászkockákat és a levet.
Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el:
a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik..


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás pogácsa » Citromos mandulás hal » Mandulás nektarinszelet » Sárga mandulás rizs
» Gyergyói mandulás patkó » Mandulás (zöld) süti » Epres, mandulás torta » Kelbimbós-mandulás tészta
» Almás-mandulás túrótorta » Mandulás kuglóf » Mandulás almagombóc » Mandulás tonhal
» Mandulás dara » Mandulás kocka (Zöld süti) » Mandulás madeleine » Zöldborsós-mandulás rizs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.