Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás tofu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Két evőkanál zselatinpor
Két evőkanál víz
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia
Két dl tej
Egy doboz ananászkonzerv

Elkészítés:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk.
Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk.
Ha kissé kihült, hozzáöntjük a
zselatint és alaposan összekeverjük.
Hagyjuk egészen kihulni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük.
Halványzöld, rugalmas zselét kapunk.
Az ananászkonzervet fölbontjuk, a
gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserűmandula
esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elött
vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba.
Rá az ananászkockákat és a levet.
Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el:
a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik..


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás zellerkrém » Almás-mandulás túrótorta » Mandulás tészta » Mandulás álom
» Mandulás tallér » Mandulás csokifelfújt » Mandulás pogácsa » Mandulás tejleves
» Mandulás keksztekercs » Zöldborsós-mandulás rizs » Kókuszos és mandulás csiga » Mandulás vagy diós kifli
» Sajtos mandulás csirke » Mandulás pisztráng » Mandulás rántott hal » Mandulás édes tejleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.