Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rafaello szelet » Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi pástétom » Fokhagymaleves » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi tárkonyos tokány
» Erdélyi töltött káposzta » Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi galuska » Erdélyi padlizsánkrém
» Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi rakottas » Erdélyi burgonya » Kocsonya erdélyi módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.