Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi galuska » Erdélyi túrófánk » Erdélyi raguleves » Erdélyi töltött paprika
» Erdélyi tormamártás » Kocsonya erdélyi módra » Erdélyi gulyásleves » Erdélyi leves
» Erdélyi flekken » Erdélyi húsgombócleves » Csorbaleves erdélyiesen » Erdélyi vargabéles
» Erdélyi töltött csirke » Erdélyi sertéstokány » Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi rakottkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.