Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tormamártás » Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi gulyásleves » Erdélyi aprópecsenye
» Erdélyi borsos tokány » Erdélyi flekken » Erdélyi sertéstokány » Erdélyi raguleves
» Fokhagymaleves zsályával » Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi csorbaleves
» Erdélyi töltött csirke » Erdélyi székelykáposzta » Erdélyi pástétom » Erdélyi Raffaello szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.