Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottas » Erdélyi túrós palacsinta » Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi csorbaleves » Sajtos fokhagymaleves » Rizses fokhagymaleves » Erdélyi húsgombóc leves
» Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi vargabéles » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi töltött paprika
» Erdélyi raguleves » Erdélyi szász torta » Erdélyi tormás hús » Erdélyi ordás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.