Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás rántott hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg mélyhűtött tonhal
1/2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
1/2 húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
pár csepp citromlé
2 tojás
liszt
15 dkg mandulaforgács
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halat hagyjuk felolvadni. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felöntjük a borral és 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és időnként megkeverve a felére beforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, a petrezselyemmel, sóval, fehérborssal és néhány csepp citromlével ízesítjük. A halat alaposan lecsepegtetjük, és papírtörölközővel leitatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük. A halat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban végül a mandulaforgácsban (jól az oldalára nyomkodjuk). Teflonserpenyőben 1 cm magasan olajat melegítünk, és a halszeleteket lassú tűzön, nehogy a mandula megégjen, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Párolt zöldségekkel, és külön csészében a megforrósított mártással kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 595 kcal

A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz rántotta » Mandulás falatok » Sárga mandulás rizs » Rántott rudacskák
» Mandulás tonhal » Hagymás rántott csirkecomb » Mandulás kifli » Rántott busa
» Rántott szendvics 1. » Zabpaníros rántotthús » Hamis rántotta » Burgonyás rántotta
» Rántott cukkini töltve » Görög rántott hús » Tejfölös rántott tök » Mandulás csokifelfújt


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.