Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bogyós rántott sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
: 30 dkg mélyhűtött bogyós gyümölcs

2 db kerek camembert sajt (25 dkg)

2 tojás

10 dkg cukor

fél rúd vanília

1 evőkanál étkezési keményítő

4 evőkanál liszt

5 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés:
A mélyhűtött bogyós gyümölcsöket hagyjuk kissé kiengedni. A sajtokat félbe vágjuk. A tojást felverjük.

Elkészítés:
A bogyós gyümölcsökre öntünk 1 dl vizet, belekeverjük a cukrot, a vaníliarudat, és felforraljuk.
Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a gyümölcsökhöz keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A sajtokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Minden darabot még egyszer a tojásba majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
Fritőzben vagy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, és 1-2 perc alatt megsütjük a sajtdarabokat. A forró sajtot a hideg bogyós gyümölcsökkel kínáljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott diós csirkemell » Almás rántott sajt » Sajtos rántott nyúlcomb » Rántott velő körettel
» Cukkínis tojásrántotta » Sütőben sült rántott hús » Rántott tofu barna rizzsel » Extra rántott sajt
» Agglegényrántotta » Rántott sertésmáj » Rántott palacsinta 2 » Olaszos rántott hús
» Rántott rudacskák » Betyáros rántott szelet » Rántott szendvics 2. » Rántott töltöttkáposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.