Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás túrógombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg túró
20 dkg apró szemű zabpehely
2 ek zabliszt
2-3 db tojás
8-10 levél medvehagyma

őrölt bors
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, a zablisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 1 óráig pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk még feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.

Tanácsok:
A megfőtt gombócokat lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk.
A gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás túrógombóc » Túrógombóc diós bundában » Túrógombóc másképp. » Egyszerű túrógombóc
» Medvehagymás pesto » Medvehagymás sajtmártás » Túrógombóc főzés nélkül » Hideg túrógombóc
» Túrógombóc kukoricadarával » Fahéjas túrógombóc » Pillekönnyű túrógombóc 1. » Túrógombóc (hamis)
» Medvehagymás falatkák » Túrógombóc 2. » Túrógombóc leves. » Túrógombóc tepsiben sütve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.