Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Mérges pulyka" szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg kelvirág
50 dkg pulykacomb
10 dkg gépsonka
5 dkg liszt
1 dl étolaj
4 db tojás
1 cs. petrezselyemzöld

őrölt bors

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiveregetjük, bevagdossuk és besózzuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, és szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat egyenként felütjük, felverjük, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A pulykaszeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. A sonkát a hús sütőzsírjában átforrósítjuk, kiszedve szintén melegen tartjuk. Az olajban megsütjük a tojáslepényt. Tálaláskor a húsra helyezzük a kelvirágot, a sonkát, majd erre a tojáslepényt. Tetejét megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, őrölt borssal és forrón tálaljuk. Köretként adhatunk hozzá salátát.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Búbos szelet » Kardinális szelet » Sajtos szelet » Túrórudi szelet
» Japán szelet » Lajos szelet » Horizont szelet(Kata-féle) » Bajadér szelet
» Lambada szelet » Tejszelet » Fagyi szelet 2. » Töltött Sport szelet
» Kassai szelet » Jaffa szelet (kólás süti) » Csoda szelet sütés nélkül » Lecsós szelet a'la pemete


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.