Tutireceptek.hu fejléc

Mikulás-váró almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Alátét:3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
1 kg alma
2 ek. zsemlemorzsa
3 ek. kristálycukor
1 kk. őrölt fahéj

Tészta:6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
1 kk.kakaópor

Krém:25 dkg margarin
1 csom. vaníliás pudingpor
3-4 dl tej
20 dkg porcukor
6-8 dkg reszelt csoki a díszítéshez

Elkészítés:
A meghámozott almát kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk.Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és erre fektetjük az almaszeleteket.Megszórjuk fahéjas cukorral.
A tojássárgáját a fele cukorral sűrű krémmé habosítjuk.a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a sárga krémhez adjuk,és a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.2/3 részét az almára öntjük,majd a kakaót a maradék masszába keverjük,és ezt a sárga krémre öntjük.A kétféle tésztát egy villával többször áthúzzuk,hogy a tészta márványos legyen.Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 18-20 percig sütjük,majd enyhén cukrozott gyúrólapra borítjuk,és kihűtjük.
A pudingport 4 ek. tejben simára keverjük.A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,a pudingporos tejet hozzáöntjük,és újra felforraljuk.A margarint néhány ek.cukorral felhabosítjuk,és a még langyos pudingot kanalanként hozzákeverjük.A krémet az almára kenjük,díszítjük.


A receptet beküldte: Indián lány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás bugyor » Krémsajtos almasaláta » Almás sárgabarackturmix » Bögrés almás
» Almás süti Csöpitől » Mákos almás muffin » Fűszeres almás kenyér » Almás(-diós) zellersaláta
» Almás-hagymás szelet » Almás-diós-fahéjas kalács » Habos almás Ica módra » Almás palacsintatorta
» Almás cékla » Ausztrál almás piskóta » Almás vöröske » Almás töltött virsli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.