Tutireceptek.hu fejléc

Almás sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús
1/2 kg savanykás alma
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tk. majoranna
só, bors
kevéske cukor

Elkészítés:
A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Körberakjuk a kicsumázott, negyedekre vágott almával, melyet leglocsolunk a citromlével. Rászórjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot is, aztán az egészet lefedjük fóliával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst.

Tanácsok:
Párolt rízzsel kínáljuk, melyre ráhalmozzuk a csirke mellett sült almagerezdeket.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai csirkemell » Csirkesaláta mogyoróval » Csirkecomb almaszósszal » Gombás Csirkeragu
» Családi töltött csirke » Rakott hagymás csirke » Olivás-rozmaringos csirke » Finom almás lepény
» Csirkecomb ananászraguval » Sörben sült csirkecomb 2 » Tepsis csirkemáj » Almás sütemény másképpen
» Curry-s csirke mangóval » Csirke raguleves alapléből » Fűszeres almás kenyér » Fűszeres csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.