Tutireceptek.hu fejléc

Almás sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús
1/2 kg savanykás alma
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tk. majoranna
só, bors
kevéske cukor

Elkészítés:
A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Körberakjuk a kicsumázott, negyedekre vágott almával, melyet leglocsolunk a citromlével. Rászórjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot is, aztán az egészet lefedjük fóliával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst.

Tanácsok:
Párolt rízzsel kínáljuk, melyre ráhalmozzuk a csirke mellett sült almagerezdeket.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkecomb » Csirkemájjal töltött gomba » Almás-diétás kekszgolyó » Borzas csirkemellfilé
» Amerikai almás » Császárnő csirkéje » Anyu almás pitéje » Fincsi csirkemell
» Bacon alatt sült csirkemáj » Márványsajtos csirkemell » Sokadik töltött csirkecomb » Almás batyu
» Almás sütije » "Vad"csirke » Tanyasi rakott csirke » Bundázott csirkefalatok


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.