Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Óriás almás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 nagy édes alma
1,5 dl zsíros tej
8 dkg liszt
4 nagy tojás
3 ek kristálycukor
fél kk vaníliakivonat (vanillin cukor)
negyed kk só
porcukor

Elkészítés:
1. A sütőrácsot középre tesszük, és a sütőt 230 fokra előmelegítjük. A vajat a tűzhelyen közepes lángon egy sütőbe tehető nagyobb serpenyőben megolvasztjuk. Két evőkanálnyit átteszünk egy keverőtálba. A meghámozott és ujjnyi cikkekre vágott almát beletesszük a serpenyőbe, és egyszer megforgatva puhára pároljuk. (3-5 perc)

2. Közben a keverőtálban lévő vajhoz hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és a sót, és géppel simára keverjük.

3. A kikevert tésztát ráöntjük az almára, majd a serpenyőt betesszük a sütőbe. A tésztát addig sütjük, amíg meg nem duzzad, és aranybarnára nem sül (15 perc). Porcukorral meghintjük, és azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Gyors, egyszerű, finom, bár nem igazán fogyókúrás... :)

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: manna30


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás fasírt » Román palacsinta » Francia almás » Almás csirkemájas serpenyő
» Almás köles mikróban » Rumos-burgonyás palacsinta » Franciska almás lepénye » Almás sütike
» Zöldpalacsinta » Almás zabpalacsinta » Almás-szedres csuda » Almás fánk lekvárral
» Almás sütőtökleves » Mogyorós almás » Almás gerinc » Zöldséges palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.