Tutireceptek.hu fejléc

Mézes, de nem édes - csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db kisebb - egész - csirkecomb
15 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 dl citromlé
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A combokat este besózzuk,éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, a tepsit jól lezárjuk alufóliával és 25-30 percig pároljuk a sütőben. Csészében összekeverjük a vajat a mézzel, citromlével, jól megborsozzuk és a combokat megkenjük a keverékkel. Az alufóliát nem tesszük vissza, a piruló combokat időnként újra megkenjük.
Mire a csirke kész lesz, a keverék is elfogy.

Tanácsok:
A hús nem lesz édes, csak pikáns ízt kap.

Tetszés szerinti körettel, zöldsalátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha mézeskalács II. » Karácsonyi mézes tekercs » Mézes-currys csirke » Mézeskalács házikó kerttel
» Datolyás--mézes pite » Mézespogácsa » Mézes tejszelet » Mézes krémes(Kata-féle)
» Pikáns csirkecomb. » Mézes-fahéjas muffin » Mézes golyó sütés nélkül » Mézes teasüti
» Mézes-diós kenyér » Mézeskalács 2 » Finom csirkecomb » Csokoládés mézes rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.