Tutireceptek.hu fejléc

Mézes parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
25 dkg méz
4 tojássárgája
4 dl tejszín
3 cl mandula likőr

Elkészítés:
A mézet habosra keverjük a tojások sárgájával,majd lassan hozzáadjuk a mandula likőrt.A tejszínből kemény habot verünk és lazán összevegyítjük mézes mandulával.A masszát 6 kis formába öntjük és 8 óráig fagyasztjuk.Tálalás előtt forró vízbe mártjuk így könnyen kicsusszan a parfé.
Tejszínhabbal,vagy vaníliás gyümölcsszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás mézeskocka » Mézes-magvas müzli » Mézes tarja » Parféházikó
» Mézes-csípős csirkemell » Tejszines mézes krémes » Mézes puncs » Mézes almahab
» Édes mézes csirke » Ropogós mézes keksz » Sárgabarack parfé » Adventi mézes koszorú
» Mézes csirkemell » Mézes csirke » Mézes grog » Csokoládéparfé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.