Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mikuláscsizma Mikulásra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
Rama
A lekenéshez:
2 db tojássárgája
A díszítéshez

1 db tojásfehérje
12,5 dkg porcukor

A tésztához:
25 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojás
12,5 dkg Rama

Elkészítés:
A lisztet, a Ramát, a cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 60 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát két réteg háztartási fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
A csizma körvonalát pauszpapírral átrajzoljuk és kivágjuk. Az elkészült sablont a tésztára helyezzük és kivágjuk. A tésztából összesen 4 csizmát lehet kivágni. Két csizmát egymás mellé helyezünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.Ramával bekenünk két sütőpapír-csíkot (8x20 cm) és a Ramával bekent oldalt kifelé fordítva feltekerjük azokat.
Egy-egy papírtekercset ráhelyezünk a két csizma szárára. A másik két csizmát felülről ráhelyezzük a papírtekercsekre, majd a széleket körbe enyhén összenyomjuk. Az egészet bekenjük tojássárgájával. A csizma sarkait és ráncait a kés tompa élével karcoljuk be.
A maradék tésztából kis formákat alakítunk ki és szintén a sütőlapra helyezzük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük.
5.A sütőpapírtekercseket eltávolítjuk és a csizmát hűlni hagyjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikuláscsizma » Mikuláscsizma 1 » Tejszínes szelet » Tejkocsonya
» Őzháttorta » Olasz cipó » Vaniliás süti » Farsangi fánk
» Márványos karamellszelet » Szilvás lepény ♥ » Nugátos tallér » Három élvezet
» Diétás fügesüti » Repülőkrémes » Teasütemény » Hájas lekvárral


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.