Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Montenegrói tepsis krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 adag

4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 230°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keralai sült krumpli » Tepsis burgonya » Tepsis kel » Tepsis sült zöldségek
» Krumplis bere II » Krumplis pogácsa olajjal » Krumpliprósza » Rántott krumpli
» Krumplis gofri » Besameles újkrumpli » Krumpli - töltve » Medvehagymás krumpli csoda
» Kapros csőben sült krumpli » Szalonnás, tojásos krumpli » Krumplis burek » Csirkenyárs krumpliágyon


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.