Tutireceptek.hu fejléc

Montenegrói tepsis krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 adag

4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 230°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú krumpli leves » Krumplis puffancs » Krumplilepénykék » Krumplis pogácsa olajjal
» Fõtt krumplikugli » Frank krumplileves » Alufóliás krumpli » Bográcsos krumplileves
» Krumpli "torta" » Sült krumplikása » Francia krumpli(köret) » Gyors tepsis sült
» Krumpliskenyér » Gyors krumplis pogácsa » Köményes krumplirudacskák » A legfinomabb sültkrumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.