Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis burgonya (mexikói) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 db zsemle
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
1 csapott evőkanál fűszerkeverék: vegeta, virgin v. delikát
3 evőkanál tejföl
1 db lehéjazott kemény paradicsom
1 kis doboz kukorica konzerv
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük.
A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia burgonya másképp » Hercegnő burgonya(köret) » Hagymás édesburgonya » Tepsis kel
» Édesburgonya kukoricával » Burgonyás brokkolisaláta » Lazacos rakott burgonya » Rakott karaj burgonyával
» Töltött burgonyák » Mexikói babos hússzelet » Tojásos lecsó burgonyával » Burgonyás sütőtökleves
» Túróval rakott burgonya » Újburgonyaleves virslivel » Rántott burgonya gombóc » Burgonya fánkocska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.