Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis csirke (bulgár) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell, comb vagy szárnytő, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1 édes paprika, 1 ek paprikapor, 1 ek só, 5 krumpli, 20 dkg paradicsomszósz, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 5 dl víz, 3 ek olaj

Elkészítés:
A csirkét vágja nagy kockákra tegye serpenyőbe vagy lábasba, sózza meg, süsse olajon, erős közepes hőn, időnként megkeverve míg kifehéredik. Közben a hagymát és répát hámozza meg, vágja finomra. Tegye a húsra, keverje össze, süsse 3 percig. Szeletelje a zellert és paprikát, keverje hozzá, süsse 5 percig. Szórja meg a paprikaporral, keverje össze. Töltse rá a felmelegített vizet, fedje és főzze kb. 10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben hámozza meg a krumplit, vágja kockákra, tegye a csirkéhez, főzze 15 percig. Adja hozzá a paradicsomszószt, főzze 5 percig. Szórja meg a petrezselyemzölddel. A hőt kikapcsolva hagyja állni 10 percig, utána tálalja.

Tanácsok:
disznó- vagy marhahússal is főzhető; ezeket a víz rátöltése után kb. 30 percig kell főznie hogy megpuhuljanak.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Currys thai csirke » Fűszeres csirkemáj » Sajtos csirke római tálba » Rizssaláta csirkehússal
» Illatos krumplisaláta » Tejfölös csirke » Krumplis palacsinta, 2p/db » Mézes csirkemell
» Csirkés lasagne » Hawaii csirke » Szabolcsi csirkemell » Marinált csirkecombok
» Almás csirke székelyesen » Tejszínes-tormás csirke » Csirkecomb görögösen » Zacskós csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.