Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös cukkini lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 cukkini
1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele)
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
kevés friss petrezselyemzöld aprítva
bors, só
2-4 ek liszt (amennyit felvesz)

Elkészítés:
A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le. Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi tejfölös csodasüti » Zabpelyhes szilvás lepény » Cukkini-krokett másképpen » Cukkinis tokány rizzsel
» Tejfölös-kapros gombaleves » Nizzai cukkini » Sajtkrémes cukkiniragu » Cukkini leves Erzsi módra
» Töltött cukkini paleósan » Sajttal töltött cukkini » Tejfölös keksztorta 2 » Meleg cukkinisaláta
» Tejfölös, kapros hús » Pampi (Túrólepény) » Krémsajtos cukkini » Körtelepény gyorsan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.