Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás cukkini lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagy cukkini,
20 dkg gomba,
1 evőkanál olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
40 dkg darabolt konzerv paradicsom,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 teáskanál szárított fűszernövény,

őrölt fekete bors,
6 dkg zsemlemorzsa,
6 dkg érett cheddar sajt reszelve

Elkészítés:
A megtisztított gombát negyedeljük, a cukkinit csíkokra vágjuk. Ezután forrósítsunk olajat egy teflon serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a cukkinit, és lassú tűzön pároljuk 4-5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, és pirulni kezdenek. Tegyük bele a gombát is, és süssük tovább 2 percig. Öntsük rá a paradicsomot, a levét is, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a fűszereket. Fedő nélkül pároljuk 5 percig. Ízesítsük a fűszerekkel.A keveréket ezután egy tűzálló edénybe átmerjük. Össekeverjüka zselmemorzsát a sajttal, és rászórjuk a zöldségek tetejére.Előmelegített grillsütőben 1-2 percig grillezzük, míg a teteje aranyszínűvé nem válik, és bugyogni nem kezd.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» gombás fasírt » Almás palacsintalepény » Tejfölös cukkini lepény » Cukkinis spagetti
» Cukkini ropogós tésztában » Cukkini lepény » Egreses lepény » Paradicsomos Gombasaláta
» Sütőtökös-gombás fasírt » Majonézes gombasaláta. » Sajtos kukoricás lepény » Class szilvás lepény
» Gombás tekercsek » Sült cukkini » Finom almás lepény » Spárga és gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.